KUNST PROJECTEN

2019 – 2020

Archeologisch museum Haarlem: Project en expositie Trash & Treasures

Door het museum werd ik gevraagd kunstwerken te maken in aansluiting op een tentoonstelling in het museum over bodemvondsten uit een pand in Haarlem, waaronder veel Delfts blauw. Binnen dit thema heb ik schilderijen, houtprints, tegels, objectkastjes en amuletten van klei gemaakt. Een aantal kleinere kunstwerken blijven na de expositie in de museumwinkel.

2020

Deelname aan Project Ontmoet je wilde zelf

Ik ben gevraagd voor dit originele project met als thema onze verbinding met de natuur. Er zijn workshops en exposities van kunstwerken door meerdere kunstenaars op diverse plekken in Nederland. Ook wordt er een dialoog gezocht met de bezoekers. Mijn bijdrage is het schilderij Bird talk. Een deel van de verkoop gaat naar Natuurmonumenten.

2019

Museum Opsterland Friesland: Project en expositie Happy Bee Landscapes

Twee van mijn schilderijen uit de Wild Flowers serie zijn geselecteerd voor de expositie Happy Bee Landscapes. Met deze expositie werd aandacht gevraagd voor de bijen door middel van beeld en taal, in muziek en kunst, in cultuur en wetenschap. Er is ook een publicatie van alle kunstwerken en deelnemers gemaakt.

2018

Archeologisch museum Haarlem: Project en expositie Hidden in Clay.

Tijdens de Kunstlijn exposeerde ik in het museum met mijn serie Hidden in Clay, geïnspireerd door kleitabletten met spijkerschrift, gevonden door Nederlandse archeologen in Tell Sabi Abyad, Syrië.
Uit deze samenwerking ontstond een nieuw project waarbij ik een keuze mocht maken uit restmateriaal van bodemvondsten, die me inspiratie gaven voor nieuw te maken kunstwerken. Zie 2019.

2014 – 2015

Japan museum Sieboldhuis Leiden: Project en expositie Four Seasons

Dit museum initieerde in samenwerking met Galerie Leidse Lente het project Four Seasons, een wedstrijd met als prijs een tentoonstelling in het Japanmuseum.
Uit de vele inzendingen werd ook mijn werk gekozen door een jury met o.a. Kris Schiermeier ( directeur Japanmuseum) en Renée korbee (kunsthistoricus).

2015

Landgoed Beeckestijn Velsen-Zuid: Project en expositie Bomen

Er was een oproep om kunstwerken in te zenden rond dit thema. Femke Overdijk, directeur Beeckestijn en Joke Breemouer, voorzitter Kunstlijn Haarlem, maakten een selectie uit de inzendingen. Mijn schilderij Trees and More 2 werd uitgekozen voor de tentoonstelling.

2008

Het reizende schilderij Heavenly pictures

Een project dat ik heb bedacht rondom dit schilderij. Gedurende een jaar werd het kunstwerk iedere maand doorgegeven aan iemand anders. Degene die het ontving bepaalde naar wie het daarna ging. Gevraagd werd om een reactie te geven: Wat roept het schilderij bij je op?  De reacties en foto’s van de ruimtes waar het hing, werden in een logboek verzameld.

2007

Cabalut Vézelay Frankrijk: Project en expositie Cage d’ oiseaux

Internationale tentoonstelling van 38 kunstenaars die zich lieten inspireren door ‘De vogelkooi’. Fotograaf en schrijver Leo Divendal stelde deze expositie samen met werk van fotografen, schilders, etsers, beeldhouwers, ontwerpers en typografen die de vogelkooi als object, als metafoor of als illusie verbeeldden. De premiere van de expositie was in Frankrijk en was daarna in 2008 te zien in Kunsthuis Secretarie in Meppel. Er is een mooie publicatie van dit project. Mijn bijdrage was het schilderij Mocking Bird.

2007

Sanoma Uitgeverij: Veiling voor het goede doel

Door de uitgever  werd ik gevraagd een struisvogel ei te beschilderen voor het paasnummer van Margriet weekblad. Samen met 20 andere eieren werd deze geveild voor het goede doel; de opbrengst ging volledig naar een moeder-kind project van Memisa.

2006

Stichting Emaniya heeft reproducties en kaarten laten drukken van mijn schilderij Bartje’s day 8. Deze stichting ondersteunt goede doelen Cliniclowns, Warchild en Novib.

2003 – 2004

SVLG Purmerend: Kunstproject in het kader van jubileum
Afmeting kunstwerk 300 x 170 cm (B x H)

Dit woon- en activiteiten centrum voor mensen met een beperking vroeg me een project te ontwikkelen en uit te voeren. Ik verzorgde een aantal workshops en maakte een kunstwerk met en door cliënten. De deelnemers schilderden een portret van zichzelf. Alle portretten vormden samen een groot kunstwerk. Deze werd opgehangen in de gemeenschappelijke ruimte en er werd een kalender uitgegeven voor alle relaties van de Stichting.

1992   

Kinderdagverblijf Hannie Schaft Haarlem: Project Buiten spelen
Muurschildering  buitengevel : afmeting 12 x 1.20  meter.

Dit project heb ik in opdracht georganiseerd en uitgevoerd. Ik vroeg de kinderen tekeningen te maken over buiten spelen. Deze tekeningen zijn door mij in stripvorm ‘vertaald’ en geprojecteerd op de muur. Met docenten, ouders en jeugd uit de buurt hebben we de voorstelling op de gevel geschilderd. Gemeente Haarlem zorgde voor een anti gravity laag en voor het onderhoud.

Project Delfts blauw bij Archeologisch museum Haarlem
Schilderij Bird talk voor Project Ontmoet je wilde zelf
Wild Flowers 7 en Wild Flowers 20 zijn uitgekozen voor deze expositie
Cage d’oisseaux Cabalut Frankrijk en in Kunsthuis Meppel
Project Four seasons in Japanmuseum Sieboldhuis