Aantal nog beschikbare schilderijen uit deze serie: 2
Klik op bovenstaande thumbnails om een kunstwerk helemaal te bekijken, voor informatie of om te zien of het nog beschikbaar is.

Interieur met Coney Island 10

Coney Island

Bij het maken van deze serie schilderijen heb ik me laten inspireren door een tekst van Van Morrison, die in een gesproken ballad mijmert over de uitstapjes die hij in zijn jeugd maakte naar de kust bij Coney Island, in County Down, Noord-Ierland. Het zijn zeer prettige herinneringen en de song eindigt met de woorden;

wouldn’t it be great 

if  it was like this

all the time                      

Alhoewel het eiland echt bestaat is het voor mij een eiland in mijn fantasie. Zo één waar je graag naartoe gaat en eigenlijk zou willen blijven. Op het eiland ben ik op verkenning gegaan en heb er een paradijselijke flora aangetroffen. Ik heb gedoken naar de zeldzame koralen op de zeebodem en gewandeld tussen prachtig gekleurde, wuivende rietstengels. Dat kan allemaal op dit eiland. En op mijn rug liggend, onder voorbij drijvende wolkenluchten, met een strootje in mijn mond moest ik opeens denken aan een andere song; ‘A perfect day’ van Lou Reed. Het is zo heerlijk op Coney Island. Ik nodig je uit om samen in een fantastische wereld te stappen.