Schilderen met acryl

De nieuwe cursussen starten vanaf 20 september 2021. Mail voor het opvragen van de nieuwste cursusfolder: mail@leniekamstra.nl

De maandagmiddag-en avond cursus is voor beginners en gevorderden. De maandelijkse cursus op zaterdagmiddag kun je volgen als je al eerder geschilderd hebt, met acryl of een andere techniek.

Maandagmiddag 11 lessen, 20 september – 13 december, 13.30 – 15.30 uur (18 oktober en 22 november is er geen les)
Maandagavond    11 lessen, 20 september – 13 december, 19.30 – 21.30 uur (18 oktober en 22 november is er geen les)
Zaterdagmiddag  18 september, 9 oktober, 30 oktober, 11 december 13.00 – 17.00 uur

Algemeen

Het is een doorlopende cursus waarbij je in september en in januari kan starten als er plek is.

In de cursus kun je de mogelijkheden van het schilderen met acryl ontdekken en/of verder ontwikkelen.
Er worden afwisselende thema’s aangeboden waarin onder andere aandacht is voor  kleur, vorm, compositie en perspectief. Je kunt zelf kiezen of je het thema abstract of figuratief uitwerkt.  Soms werken we met mixed media, zoals acryl met (olie)krijt, acryl en gels of met een collage. Of we nemen een kunstenaar of stroming uit de kunstgeschiedenis als uitgangspunt.

Naast het aanleren of verdiepen van de techniek ligt de nadruk ook op expressie en het ontwikkelen van je eigen schilderstijl. Sommige cursisten werken intuïtief of vanuit de fantasie, anderen nemen een foto als uitgangspunt. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Je wordt op een deskundige en persoonlijke wijze begeleid. En plezier in het schilderen staat voorop!

Wachtlijst

Omdat de cursussen snel  vol zitten kun je je ook opgeven voor het cursusblok erna. Je komt dan op de wachtlijst en krijgt bericht als er plek is.

Het atelier is ruim, licht en rond

Het atelier ligt aan de rand van Hillegom, is makkelijk bereikbaar en er is gratis parkeergelegenheid. Er stopt een bus op 5 minuten lopen van het atelier. Cursisten komen uit de omgeving zoals o.a. Heemstede, Haarlem, Vogelenzang, Zandvoort, maar ook bv. uit Den Haag, Leiden, Hoofddorp, Badhoevedorp, Uithoorn, omdat het atelier aan goede uitvalswegen ligt. Zie de routekaart op de Contact pagina. Bij mooi weer kan er buiten in de tuin geschilderd worden.

De docent

De cursussen worden gegeven door Lenie Kamstra, beeldend kunstenaar en docent schilderen. Zij heeft diverse functies in het basis-  en volwassenenonderwijs gehad. Sinds 1990 werkt ze als beeldend kunstenaar en vanuit haar atelier organiseert ze cursussen, workshops en kunstprojecten voor particulieren en bedrijven. Lenie heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen. In de cursussen en workshops die ze geeft staat plezier in het schilderen centraal en stimuleert ze de cursisten hun eigen beeldtaal en stijl te ontdekken en te ontwikkelen.