Schilderen met acryl

Twee keer per jaar starten er nieuwe cursussen: in januari en in september.

Voor alle informatie: Cursusfolder september 2024

De maandagmiddag- en avondcursus is voor beginners en gevorderden. De maandelijkse cursus op zaterdagmiddag kun je volgen als je al eerder geschilderd hebt, met acryl of een andere techniek.

Maandagmiddag 11 lessen 13.30 – 15.30 uur
Maandagavond   11 lessen 19.30 – 21.30 uur
Zaterdagmiddag  4 middagen 13.00 – 17.00 uur

Algemeen

De cursussen zijn het hele jaar door, met uitzondering van de schoolvakanties.  Je kunt in januari en in september starten wanneer er plek is.

Er worden afwisselende thema’s  aangeboden waarin o.a. aandacht is voor  kleur, vorm en compositie, diverse stijlen en manieren  om een  schilderij op te bouwen. Soms werken we met mixed media, zoals collage, (olie)pastel of paletmes techniek. En er is uitleg over mediums en gels die bij het acryl schilderen gebruikt kunnen worden.

Naast het aanleren of het verdiepen van de techniek is er ook aandacht voor het ontwikkelen van je eigen schilderstijl.
Je kunt als je wilt intuïtief of vanuit fantasie schilderen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng.

Plezier in het schilderen staat voorop!

Werken aan een eigen project?

Wanneer je al schilderervaring hebt, kun je als je wilt aan een eigen schilderij of project werken, los van de aangeboden thema’s. Misschien heb je een groot doek waar je de hele cursus aan wilt werken, of wil je op hout werken, wil je de hele cursus dieren schilderen ……….
Je wordt op een deskundige en individuele wijze begeleid, in je eigen tempo.

De groepen zijn klein, max. 9 cursisten.

Wachtlijst

Omdat de cursussen snel  vol zitten kun je je ook opgeven voor het cursusblok erna. Je komt dan op de wachtlijst en krijgt bericht als er plek is.

Het atelier is ruim, licht en rond

Het atelier ligt aan de rand van Hillegom, is makkelijk bereikbaar en er is gratis parkeergelegenheid. Er stopt een bus op 5 minuten lopen van het atelier. Cursisten komen uit de omgeving zoals o.a. Heemstede, Haarlem, Vogelenzang, Zandvoort, maar ook bv. uit Den Haag, Leiden, Hoofddorp, Badhoevedorp, Uithoorn, omdat het atelier aan goede uitvalswegen ligt.
Met mooi weer kan er buiten in de ruime tuin geschilderd worden.

De docent

De cursussen worden gegeven door Lenie Kamstra, beeldend kunstenaar en docent schilderen. Zij heeft diverse functies in het basis- en volwassenenonderwijs gehad. Sinds 1990 werkt ze als beeldend kunstenaar en vanuit haar atelier organiseert ze cursussen, workshops en kunstprojecten voor particulieren en bedrijven. Lenie heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen. In de cursussen en workshops die ze geeft staat plezier in het schilderen centraal en stimuleert ze de cursisten hun eigen beeldtaal en stijl te ontdekken en te ontwikkelen.