Aantal nog beschikbare schilderijen uit deze serie: 7
Klik op bovenstaande thumbnails om een kunstwerk helemaal te bekijken, voor informatie of om te zien of het nog beschikbaar is.

corals

Interieur met Into the sea 5

Back to Coney Island

Into the sea

Deze nieuwe serie schilderijen is een vervolg op de Coney Island serie uit 2010. Daarin ging ik in mijn verbeelding naar het Ierse eiland op verkenning. Ik trof er een paradijselijke flora aan. Ik heb gedoken naar de zeldzame koralen op de zeebodem en gewandeld tussen prachtig gekleurde, wuivende rietstengels. Ik kwam alleen geen dieren of mensen tegen op dit eiland. Dit jaar ben ik (weer in mijn verbeelding) teruggegaan om te zien of het eiland nog steeds zo paradijselijk is als negen jaar geleden én om te kijken of er nu wél dieren of mensen zijn.

Allereerst ben ik gaan diepzee duiken. De sub serie Into the sea bestaat uit schilderijen met koralen, zeeanemonen, wieren, zeegrassen en ander onderwaterleven. Na de stilte onder water ben ik op verkenning gegaan in de bossen.  Into the forest laat een sprookjesachtige wereld zien, met al zijn kleuren en vooral het licht dat tussen de bomen door schijnt.

Dit keer zijn er op Coney Island hier en daar dieren te zien, alhoewel ze zich tussen abstractie en figuratie in bewegen. Een soort gedroomde wereld.  Er blijft veel over voor de eigen fantasie van de kijker.

De techniek                                                                                                           

De schilderijen van Into the sea en Into the forest zijn gemaakt met acrylverf, inkt en gels, waarmee ik veel vaart en textuur in de schilderijen kan maken. Er is een grote mate van ‘toevalligheid’ bij het gebruik van de acryl inkten, wat ik een uitdaging vind. Er ontstaan daardoor ook nieuwe patronen en stukken in het werk.  De bomen zijn gemaakt van uitgeknipte en gescheurde stukken linnen, waardoor er diepte ontstaat.