Aantal nog beschikbare kleitabletten uit deze serie: 4
Klik op bovenstaande thumbnails om een tablet te bekijken, voor informatie of om te zien of het nog beschikbaar is.

Siergrassen en besjes acryl en zwarte klei

Hidden in Clay  

Afdrukken van lavendel, lijsterbes, takjes, siergrassen, dahlia knopjes, forsythia, camelia, klimopbessen in witte, rode en zwarte klei , beschilderd met acryl en deels afgewerkt met giethars.

Een artikel over kleitabletten met spijkerschrift, gevonden door Nederlandse archeologen in Tell Sabi Abyad, Syrië, was aanleiding om deze serie te maken. De tabletten met verhalen en boodschappen uit een ver verleden, duizenden jaren geleden, inspireerden me enorm. Ik verzamelde bessen, takjes en bloemen uit mijn tuin en drukte die in klei. Daarna beschilderde ik ze met acrylverf. Mijn tabletten vertellen het verhaal van de seizoenen: het heldere groen en de prille kleuren van het voorjaar, de knoppen en bloesems, uitbundige bloei en kleuren in de zomer, het afsterven van het blad en de kale takken in de herfst en de stilte van de winter.

Amuletten en sieraden

Hidden in Clay bestaat uit drie series. De eerste serie die ik in 2017 maakte, zijn vierkante kleitabletten van circa 12×12 cm op hout. Een tweede serie zijn tabletten in diverse vormen en maten waarbij takjes, bessen, lavendel e.d. in de klei zitten wat  ‘geconserveerd’ is in giethars. De hoogglans van de hars geeft een mooi contrast met de matte klei. Als derde zijn er de amuletten hangers.  Voor deze sieraden heb ik afdrukken gemaakt in de klei,  waarna ik ze beschilderd heb met acryl. Als afwerking heb ik ze daarna volledig in de giethars gegoten.

Zie: Gelukshangers voorjaarscollectie 2019